Valentine's Day: top 13 cadouri romantice pe care să le faci iubitei sau iubitului - ghizbi.ro

Valentine's Day: top 13 cadouri romantice pe care să le faci iubitei sau iubitului

Valentine's Day, sărbătoarea îndrăgostiților din întreaga lume cu beneficii importante.
5 motive să vă oferiți cadouri de Ziua Îndrăgostiților.
Cum văd românii Valentine's Day?
Top 13 cadouri Valentine's day pentru iubită sau iubit.
Idei de cadouri pentru iubita ta.
Cadouri pentru iubit.
Cadouri romantice pentru cupluri.

Valentine's Day este o sărbătoare foarte cunoscută și deci neratată de milioane de cupluri din întreaga lume fiind un bun prilej pentru a-și manifesta iubirea prin cadouri romantice față de persoana iubită.

De altfel, este chiar indicat ca un cuplu să profite de toate ocaziile pentru a se apropia mai mult și pentru a cultiva noi emoții și amintiri, dar mai ales pentru a suda sentimentele care îi leagă.

Valentine's Day, sărbătoarea îndrăgostiților din întreaga lume cu beneficii importante.

Sărbătoarea datează din anii 498 și este asociată numelui Sfântului Valentin din Roma care a fost trimis la închisoare pentru că oficia căsătorii, în secret, pentru soldații cărora le era interzis acest lucru.

În România, Valentine's Day este sărbătorită din 1989, imediat după Revoluție și a prins avânt devenind o sărbătoare din ce în ce mai populară. 

Desigur sunt persoane care apreciază mai mult varianta românească a sărbătorii iubirii, dar nu este nimic greșit ca un cuplu să se bucure de orice ocazie pentru a petrece timp plăcut împreună.

Ei bine, 14 Februarie este cunoscută și ca Ziua Îndrăgostiților și este serbată în țări din întreaga lume fiind populară pentru semnificația ei culturală, religioasă, dar mai ales comercială.

5 motive să vă oferiți cadouri de Ziua Îndrăgostiților.

Pe acest subiect există o întreagă discuție cu argumente pro sau contra, dar este importat ceea ce alegem fiecare să vedem pozitiv în fiecare situație. 

Este adevărat, nu este tocmai sărbătoarea românilor, dar căsătoriți sau nu, Valentine's Day este un prilej bun să sărbătoriți iubirea dintre voi. 

Și nu pentru că ați fi uitat că vă leagă niște sentimente sau pentru că ați avea nevoie de o sărbătoare pentru a vă menține vie iubirea, dar…

Cu toții avem responsabilități zilnice, toți ne luptăm contra timp pentru toate sarcinile zilnice, toate aceste lucruri au puterea de a ne încarca energetic negativ, cu stres și uneori, chiar nu avem energia necesară pentru alte activități, pentru a ne bucura puțin.

Ideal ar fi să nu trecem cu vederea astfel de ocazii, orice alegem să facem pentru starea noastră de bine, mai ales pentru un cuplu de îndrăgostiți este plus valoare în acea relație.  

Dacă tot au loc astfel de evenimente, ar fi bine să ne bucurăm de ele și să nu respingem ceva ce ne-ar putea fi benefic.

Acestea ar fi câteva idei principale, benefice pentru cuplul tău, pentru care ar fi bine să nu ratezi Valentine's Day:

  1. Este o zi recunoscută internațional, dedicată unui grup anume de persoane, dedicată unui scop precis, iar ceea ce este specific dedicat, dă o notă de unicitate. Fiecare cuplu este special în felul lui. 
  2. Faptul că vă este destinat, inclusiv faptul că vezi alte persoane îndrăgostite, poate reaprinde sentimente pozitive și în interiorul tău pe care poate că nu le scoți în evidență în fiecare zi. Cu cât permiți sentimentelor pozitive să iasă la iveală, vei vedea că interiorul tău se schimbă și nici obligațiile zilnice nu-ți vor mai părea o corvoadă.
  3. Aduci puțină pasiune în relația voastră pentru că nici asta nu este un lucru ce se petrece zilnic sau poate că în timp se pierde și ar fi păcat.  
  4. Să vă creați astfel de obiceiuri și să nu permiteți să treacă aceste ocazii pe lângă voi, este un lucru benefic în relația voastră pentru că flacăra aprinsă se va stinge numai dacă nu o întrețineri. 
  5. Cadourile pe care vi le oferiți și momentele frumoase pe care le petreceți împreună sunt esențiale într-o relație de durată și vin cu o încărcătură emoțională pozitivă. Acestea vă țin împreună. 

Dacă vrei să citești mai multe despre importanța cadourilor în cuplu, citește articolul: „Cadoul, limbaj al iubirii - importanța oferirii de cadouri pentru cupluri”.

Cum văd românii Valentine's Day?

Niciunul dintre voi nu trebuie să fie vreun romantic incurabil. Este pur și simplu vorba despre a petrece timp de calitate împreună, de a vă bucura, de a vă zâmbi, de a vă apropia la nivel emoțional. 

Puteți alege să vă faceți cadouri unul celuilalt sau puteți decide împreună ce cadou vă oferiți pentru a sărbători Valentine's Day.

Studiul realizat de către 4Service România a arătat Valentine’s Day s-a impus în România iar cuplurile de tineri nu ratează ocazia pentru a celebra iubirea. 

Astfel, deși doar o treime dintre români sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților în fiecare an, 46,9% dintre respondenți sunt de părere că este o bună ocazie de a sărbători în cuplu în special pentru a petrece timp de calitate împreună. 2,3 % dintre subiecții studiului cred că această sărbătoare a iubirii este destinată tinerilor.

În ceea ce privește modul în care sărbătoresc cuplurile Valentine's Day, puțin peste 45% dintre români spun că o cină romantică la restaurant este cel mai bun mod de a sărbători. Peste 42% spun că preferă să petreacă Ziua Îndrăgostiților acasă, în intimitate iar 4,6% preferă city break-urile.

78% dintre respondenți au spus că pregătesc, negreșit cadouri pentru persoana iubită iar 1 din 5 români au rezervat pentru cadoul de Valentine's Day între 250 - 450 de lei.

Top 13 cadouri Valentine's day pentru iubită sau iubit.

Același studiu a arătat că printre preferințele românilor în materie de cadouri pentru cupluri sunt accesoriile, rezervările pentru cine romantice, obiectele vestimentare.

Când aleg cadourile de Ziua Îndrăgostiților, cei mai mulți români iau în considerare informațiile cunoscute despre persoana iubită sau se bazează pe intuiție. 

Astfel, 57,4% merg pe ideea pregătirii unui cadou - surpriză, iar 42,6% dintre subiecți au spus că au încercat să afle înainte ce și-ar dori persoana iubită să primească.

Cei mai mulți optează pentru cinele romantice la restaurant, 16% aleg accesorii fashion, 13,7% cumpără haine sau încălțăminte, 4,6% oferă lenjerie intimă iar 7,6% încă mai aleg ursuleți de pluș cu semnificație.

Idei de cadouri pentru iubita ta.

Dacă alegeți să vă oferiți cadouri reciproc și încă nu știi ce cadouri pentru ea ai putea lua, mai jos găsești o listă cu idei.

1. Bijuteriile sunt întotdeauna idei foarte bune de cadouri pentru ea. 

În majoritatea situațiilor, femeile adoră să primească din partea partenerului, bijuterii. Încearcă doar să afli ce și-ar dori să primească de Ziua Îndrăgostiților. 

Dacă sunteți la început de relație, o brățară finuță, o va încânta cu siguranță. Poți la fel de bine să alegi un cadou personalizat format dintr-un set de brățări pentru cuplu, gravate.  

Dacă sunteți căsătoriți, poți să-i dăruiești un set despre care știi că și-ar dori să-l primească. Femeile adoră bijuteriile așa că nu vei da greș cu această idee.

2. Pregătește-i o seară ca la Spa.

Bineînțeles, o seară de care să vă bucurați împreună. Nu e nimic complicat să comanzi ceva bun de mâncare pentru acasă, un buchet de flori, să presari niște petale de trandafir pe pat și în apa fierbinte din cadă.

Alege un set pentru îngrijire personală pe care să i-l oferi cadou și vei vedea, va aprecia gestul tău pentru că oricui îi face plăcere să se întoarcă după zi grea de muncă într-o astfel de atmosferă.

Și nu-i nimic mai plăcut decât să-și găsească momentul de relaxare în brațele persoanei iubite.

3. Oferă-i un cadou personalizat care vorbește despre voi.

Indiferent că este o relație la început sau că sunteți căsătoriți, pentru ea nu este niciodată irelevantă discuția despre voi, despre viitorul vostru, despre sentimentele voastre. 

Cum este cel mai bun moment să faci asta, spune-i ce simți pentru ea, ce îți dorești sau mai bine, arată-i. 

Ghidează-te după cadouri romantice: un tablou cu un mesaj personalizat pe care să-l afișeze în dormitor este un cadoul minunat pentru că vă va aminti la fiecare final de zi despre tot ce visați să îndepliniți împreună, despre sentimentele voastre.

4. Un cadou amuzant, dar care să-i aducă zâmbetul pe buze în fiecare zi.

Chiar dacă nu sunteți de mult timp împreună căci dacă sunteți, aveți cu siguranță cel puțin un moment amuzant al vostru, o vorbă, o glumă, o situație în fața căreia vă prăpădiți de râs când vă amintiți. 

Pune-o pe o cană personalizată pentru cafea sau un set de cuplu, vă va aminti în fiecare zi, iar partea bună este că vă începeți ziua frumos.

5. Un set de lenjerie intimă sexy.

Lenjeria sexy este nelipsită din scenariul unei seri romantice așa că poate fi la fel de bine, un cadou. 

Este tipul de cadou de care vă puteți bucura împreună pentru că vă conduce spre momente frumoase care vă vor apropia atât fizic cât și emoțional iar asta este benefic pentru relația voastră.

6. Un voucher cadou. 

Femeilor le plac și sesiunile de shopping așa că un voucher cadou la magazinul ei preferat este un cadou pentru iubita ta din care va înțelege multe despre ce simți pentru ea și se va traduce prin mesajul: „Știu ce îți face plăcere iar eu, pentru că te iubesc, vreau să te văd fericită!”.

Cadouri pentru iubit.

Chiar dacă îi place să fie romantic, îl poți impresiona cu un obiect în formă de inimă, cu mesaje siropoase, dar dacă vrei să-l vezi apreciază cadoul tău pe termen lung, ar fi bine să te gândești la cadouri pentru el care să-l stimuleze sau să-l susțină în activitățile lui. 

Pentru orice bărbat este important să se simtă sprijinit și apreciat așa că:

7. Sprijină-i pasiunile. 

Dacă îl pasionează ceva, te poți ghida după asta, poate faci un efort și te implici și tu chiar dacă poate te pasionează altceva. 

Oricum, este un cadou apreciat pentru că îi vei spune prin el: „Te iubesc pentru ceea ce ești și respect tot ce este important pentru tine!”.

8. Un board game pentru serile cu băieții.

Dacă are obiceiul să se întâlnească cu băieții o dată pe săptămână pentru a se juca diferite jocuri, arată-i că respecți momentele lui de relaxare și socializare. 

Cu atât mai mult cu cât poate îți povestește despre aceste întâlniri sau jocuri, surprinde-l cu o ediție nouă a jocului preferat.  

9. Un trofeu prin care să-l încurajezi.

Chiar dacă bărbații nu sunt atât de emoționali precum femeile, un cadou personalizat nu va fi trecut cu vederea. 

Un trofeu personalizat cu un mesaj care să-i ajungă la suflet și să-l încurajeze în activitatea sa îl va face să se simtă susținut iar dacă vine din partea persoanei iubite este cu atât mai important.

Desigur, nu e obligatoriu să fie în formă de inimioară chiar dacă în 14 Februarie este sărbătorită iubirea.

Cadouri romantice pentru cupluri.

Dacă vă înțelegeți de comun acord că nu vă cumpărați cadouri reciproc, puteți opta pentru un cadou comun, important este să fie unul pe care să vi-l doriți cu adevărat, amândoi.

10. O seară romantică.

Dacă vă place să ieșiți la restaurant este în regulă să faceți o rezervare, încercați un meniu culinar nou.

La fel de bine puteți să vă petreceți Valentine's Day acasă, la serialul vostru preferat cu un pahar de vin și ceva bun la cină.

Puteți pregăti seara romantică exact așa cum vă imaginați voi, profitați de ocazie și lăsați deoparte orice grijă, este despre starea voastră de bine.

11. Un joc pentru cupluri.  

Jocurile care vă ajută să vă cunoașteți mai bine au un rol important și mai ales în cazul unei relații la început. 

De altfel, există jocuri și pentru cuplurile căsătorite sau care sunt împreună de mai mult timp, rolul lor este să vă cunoașteți mai bine, să descoperiți inclusiv lucruri noi la nivel psihologic și ulterior, să aduceți ceva nou în relație. 

Un vin bun și o cină ușoară într-o atmosferă plăcută în care discutați jucându-vă este un mod frumos de a vă petrece seara dedicată iubirii.

12. O ieșire de o noapte, două undeva.... 

Poate la o cabană la munte unde să luați cina sau un loc care dispune de piscină, saună, spațiu de masaj pentru a vă relaxa împreună. 

Sau poate fi un city break de un weekend în locația voastră preferată.

13. Un tablou personalizat.

Un cuplu va avea mereu ceva ce îl definește așa că un cadou frumos poate fi reprezentat de un tablou personalizat cu poza voastră preferată și un mesaj care să vă amintească mereu de momentele frumoase împreună și unde vă doriți să ajungeți împreună.

Când vine vorba de un cadou personalizat acesta nu trebuie să lipsească dintr-un cuplu și nu este atât de mult vorba despre inimioare cât despre valorile cuplului, realizările, eșecurile depășite și mai presus de tot, scopul comun.

Aceste tipuri de cadouri vin să mențină viu acest spirit tocmai pentru că în zilele noastre, oamenii renunță prea ușor la ce îi unește ca și cum n-ar fi trăit cu adevărat până atunci. 

Totuși, deși această sărbătoare este una dintre cele care a căpătat un iz comercial, este important să reții că nu la asta se rezumă. 

Sunt enorm de multe cadouri  Valentine's Day, gesturi, cadouri romantice, momente pline de emoții pozitive pe care le poți crea pentru persoana iubită și care să nu fie costisitoare.

Bucurați-vă de iubirea voastră și profitați de orice moment, nu contează nimic altceva!

Înapoi la blog