Iubește românește - 3 idei de cadouri de Dragobete în funcție de cuplul vostru - ghizbi.ro

Iubește românește - 3 idei de cadouri de Dragobete în funcție de cuplul vostru

De Dragobete iubește românește, amintește-ți de origini oriunde te-ai afla.
4 motive să vă sărbătoriți iubirea de Dragobete.
13% dintre românii care celebrează iubirea, sărbătoresc doar de Dragobete.
Idei de cadouri de Dragobete.
3 idei de cadouri de Dragobete funcție de personalitatea cuplului vostru:
          1. Pentru un cuplu caracterizat de rafinament
          2. Cadouri pentru cupluri romantice
          3. Pentru cuplurile copilăroase
Superstiții de Dragobete - 5 lucruri pe care să NU le faceți de Ziua Îndrăgostiților.

N-ai idei de cadouri de Dragobete? Nicio grijă, venim în sprijinul cuplurilor care își sărbătoresc iubirea prin cadouri și momente frumoase petrecute împreună.

Dacă Valentine’s Day este o sărbătoare recunoscută la nivel internațional, în mare parte, multe țări au și o sărbătoare a iubirii importantă pentru ei ca și cultură, religie, tradiție. 

Dragobetele este sărbătoarea iubirii pentru români și este sărbătorită anual, pe 24 februarie, fiind o sărbătoare foarte veche, dar cu o însemnătate aparte.

De Dragobete iubește românește, amintește-ți de origini oriunde te-ai afla.

Este adevărat, Valentine’s Day este o sărbătoare cunoscută în lume, este apreciată, dar Dragobetele este al nostru, al românilor. 

Iar originile, oricât am vrea să le lăsăm în urmă, niciunul dintre noi nu le va pierde, este legătura de neam și este bine închegată în suflet. 

Vezi asta foarte bine în ochii celor plecați peste hotare atunci când vorbesc despre „acasă”, vezi asta chiar și în țară, în zonele în care tradițiile sunt încă păstrate tocmai pentru a nu ne permite să uităm cine suntem, cu bune și cu rele căci așa este în orice nație. 

Chiar dacă românii au împrumutat foarte ușor sărbători ale străinilor asta a venit în urma curiozității și nu pentru au avut acea chemare. Tocmai din acest motiv, românii sărbătoresc în număr mare iubirea și de / doar de Dragobete. 

Și nu este greșit să ducem aceste tradiții cu noi, oriunde ne-am afla pentru că și străinii sunt curioși de ele. Chiar dacă nu sunt sărbători în țările lor, le-ar face plăcere să le vadă, să afle despre cultura și tradițiile noastre iar asta este cu adevărat un motiv pentru a fi mândrii. 

S-ar părea că Dragobetele este una dintre cele mai vechi sărbători din cultura poporului român.  Există o legendă în spate care spune că Dragobete ar fi fost un tânăr frumos care reușea să întoarcă privirile tuturor și că această sărbătoare se trage din tradițiile dacice fiind sărbătorită pe 24 februarie, ziua în care era sărbătorit Zeul Iubirii. 

Ei bine, etnologii și filologii tind să afirme că Dragobetele își are originile în sărbătoarea religioasă de pe 24 februarie „Aflarea capului Sfântului Ioan Botezătorul”.

De altfel, Dragobetele este cunoscut sub diferite nume în diferite zone ale țării precum: Vobritenia, Rogobete, Bragobete sau Bragovete, însă nu este cunoscută originea sărbătorii cu adevărat.

4 motive să vă sărbătoriți iubirea de Dragobete.

Orice cuplu are în primul rând ziua sa specială, iar tot ce este în afară sunt bune ocazii să petreacă timp de calitate împreună. 

Într-o zi specială destinată iubirii este cu atât mai frumos să vă oferiți cadouri romantice pentru că orice moment frumos petrecut împreună vă va apropia mai mult iar Dragobetele este una dintre sărbătorile de care merită să vă bucurați pentru că:

  1. Orice gest frumos față de persoana iubită va conduce la dorința de a oferi la rândul său. Nu e nevoie să fie o sărbătoare pentru asta, dar dacă este, nu o ratați. Orice cadou pentru iubit va atrage dorința lui de a aduce cadouri pentru ea și tot așa. Reciprocitatea într-o relație este importantă.
  2. Toate momentele frumoase, toate sentimentele de iubire manifestate aduc o apropiere emoțională. Pentru a rezista în timp, este necesar ca aceste emoții să fie fructificate, ba chiar am putea spune că este necesar să fie prezente în cea mai mare parte a timpului într-un cuplu. 
  3. Dragobetele vă face să vă amintiți de cine sunteți, de originile voastre, iar asta vă va face mereu să vă simțiți „acasă”, locul în care starea de bine este prezentă. Iată că această sărbătoare vă aduce mai multă emoție pozitivă.
  4. Este un bun moment să aduceți romantismul în cuplul vostru sub orice formă, prin orice gest.

13% dintre românii care celebrează iubirea, sărbătoresc doar de Dragobete.

După cum spuneam, pentru a celebra iubirea, românii aderă și la sărbătoarea împrumutată, dar și Dragobetele care a ajuns să fie din ce în ce mai apreciat, iar asta este o veste bună. 

Un studiu realizat de iSense.Solutions arată că aproximativ jumătate dintre români sărbătoresc atât Valentine’s Day cât și sărbătoarea de Dragobete. 

Câteva idei de cadouri pentru Valentine's Day găsești în articolul: „Valentine's Day: top 13 cadouri romantice pe care să le faci iubitei sau iubitului”.

Există pe de altă parte persoane care aleg să sărbătorească doar în cazul uneia dintre sărbători iar dacă 9% aleg sărbătoarea străină, 13% aleg exclusiv și recunosc a fi Ziua Îndrăgostiților sărbătoarea de Dragobete. 

Dintre cei care aleg să celebreze iubirea de Dragobete, 71% sunt mereu pregătiți cu bugete alocate pentru cadouri romantice.

Ce este mai important din studiu este faptul că sărbătoarea de Dragobete are o strânsă legătură cu identitatea cuplului și este mai puțin văzută ca fiind o sărbătoare pur comercială mai exact prin prisma cadourilor și vei înțelege de ce. 

Dintre cei care cumpără cadouri de Dragobete, 10 % pregătesc un buget de 50 lei, 49% dintre respondenți au un buget cuprins între 50-100 lei, 8% cheltuiesc între 100-150 lei, 12% sunt dispuși să cheltuie până în 200 de lei, iar 21% aleg cadouri romantice de peste 200 lei. 

Cu toate că există tendința de a crede că femeile sunt mai romantice, caracteristicile de cuceritor ale bărbatului român nu se sting așa că cel mai mult, de Dragobete, bărbatul oferă cadouri pentru ea.

De fapt, este un raport aproximativ la fel ca în cazul sărbătorii străine căci și acolo, bărbații sunt în număr mai mare mânați de intenția de a cumpăra cadouri persoanei iubite. 

Cu toate că și de Dragobete sunt cumpărate cadouri, tendința nu este una pur comercială și asta pentru că totul tinde să se rezume la ceea ce definește neamul românesc.

Cei mai mulți care aleg să sărbătorească Dragotele, scot în evidență identitatea de neam. Știi și tu cât sunt de promovate cuplurile de miri sau cu diferite ocazii care aleg să-și celebreze iubirea sau diferite sărbători îmbrăcând costume tradiționale.

Idei de cadouri de Dragobete.

Oferirea de cadouri pentru cuplu este un factor extrem de important pentru o relație, printre altele, este acel ceva care reușește să mențină flacăra aprinsă mai ales că este un gest atât de simplu de făcut cu atât mai mult cu cât un cadou poate însemna orice. 

Poate ai observat în jurul tău, dacă se întâmplă asta, cei care sărbătoresc iubirea de Dragobete, aleg să se întoarcă la origini, planificat sau nu, dar o fac. 

Nu este obligatoriu să îmbrace portul tradițional, dar cei mai mulți dintre ei aleg scurte vacanțe în zone apreciate din România și nu la Paris, desigur sunt și excepții.

Alții aleg produse locale, produse românești și nu pizza sau spaghetti, alții cumpără cadouri de la companiile românești.

Probabil că tinerii au o ușoară reticență și apreciază mai mult sărbătorile străine, vacanțele departe de casă, produsele străine, dar e chestiune de timp până se vor întoarce la origini. 

Dacă încă nu ai făcut asta își aducem 3 idei de cadouri de Dragobete pe care n-ar strica să le iei în considerare pentru că vin cu o încărcătură emoțională mai mare. 

3 idei de cadouri de Dragobete funcție de personalitatea cuplului vostru:

1. Pentru un cuplu caracterizat de rafinament: 

Dacă genul vostru este caracterizat prin rafinament, să știi că rafinamentul nu este definit de branduri scumpe deși multă lume crede asta și în foarte multe cazuri nu este nimic altceva decât un moft. 

Un cuplu rafinat este unic, nu are nevoie de validare, nu face concurs de genți, bijuterii, haine, mașini de la un nume de brand, vrea să fie diferit și nu trăiește pentru a imita. 

Un bun pont pentru un cadou pentru ea reușit ar fi să alegi produse lucrate manual de artizanii și meșteșugarii români. Găsești în aceste târguri și un cadou pentru iubit cum ar fi butoni realizați manual. Este surprinzător ce lucruri rafinate găsești printre produsele lor. 

Finalul lunii februarie anunță deschiderea târgurilor din marile piețe din țară căci se deschid cu acest prilej și rămân deschise și în martie. 

Așa că aruncă o privire pentru că găsești începând de la produse cosmetice realizate din ingrediente naturale și până la bijuterii din metale prețioase sau pietre semipretioase lucrate manual ori piese vestimentare.

Poți opta pentru brățări handmade din argint cu pietre semiprețioase. Ai ocazia să optezi pentru cadouri personalizate de cuplu. Rar se întâmplă ca astfel de piese să fie văzute la alții. 

Cămăși din in atât pentru ea cât și pentru el. Dacă sunteți persoane care poartă genți, găsiți genți din piele unicate pentru fiecare dintre voi.

Practic, ai o multitudine de idei de cadouri de Dragobete pentru ea sau cadouri pentru bărbați în târgurile artizanilor și meșteșugarilor români.

2. Cadouri pentru cupluri romantice.

Dacă sunteți firi romantice, atunci poți alege un cadou care să transmită negreșit sentimentele de iubire reciprocă. 

Spuneți-vă încă o dată cât vă iubiți și întipăriți asta printr-un cadou personalizat. Transpuneți mesajul care vă unește pe un tablou personalizat cu poza voastră preferată

Iar pentru ca seara romantică să se încheie frumos, fie alegeți un restaurant cu specific românesc în care să luați cina, fie organizați ceva frumos acasă. 

El îi va oferi un buchet de flori, iar ea va pregăti un platou cu bunătăți pentru că aveți ce alege din bucătăria românească și în plus, e minunat să-l împărțiți. 

Iar acum, pentru că probabil ai zâmbit, află că nu ne-am gândit neapărat la slănină cu ceapă, mici sau sarmale și nici la mămăligă cu toate că nu ar fi nimic greșit, dar ...

România este renumită în lume pentru specialități de brânzeturi pe care le poți completa într-un platou cu struguri și specialități din carne. 

Nu uita de vin, cramele românești sunt extrem de apreciate, începând de la vinurile celor de la crama Oprișor, Cramele Recaş, Tohani și până la soiurile de Fetească Neagră, etc. 

Aici depinde foarte mult de ce vă place, dar ține cont că și străinii vin în România pentru zonele turistice, dar și pentru bucătărie și băuturi.

3. Pentru cuplurile copilăroase.

Că tot am amintit de zonele turistice, dacă sunteți genul de cuplu copilăros, dacă vă plac animalele sau să petreceți timp în natură vă puteți petrece ziua de Dragobete la un club de echitație unde să puteți ieși la o plimbare călare, în aer liber.

Descoperiți împreună România! Găsești în țară zone extrem de frumoase, unde puteți sărbători iubirea dintre voi.

Dacă vă place la munte, un cadou de Ziua Îndrăgostiților chiar drăguț poate fi un weekend în zone precum: Apuseni, Azuga, Mărginimea Sibiului, Porumbacu de Sus, Bușteni, Comarnic.

Activitățile de relaxare împreună prin jocuri sunt la fel de benefice, un joc pentru cuplu cu întrebări și provocări vă poate ajuta să vă cunoașteți mai bine sau să aduceți ceva nou în relația voastră. 

Puteți realiza la comandă un puzzle personalizat cu poza voastră pe care să-l faceți împreună de Dragobete alături de un pahar de vin.

Superstiții de Dragobete - 5 lucruri pe care să NU le faceți de Ziua Îndrăgostiților.

Există și câteva superstiții de Dragobete și se spune că dacă nu țineți conti, ar putea să vă aducă ghinion în dragoste întreg anul, așa că:

  1. Dacă sunteți un cuplu, să NU cumva să nu fiți împreună pe 24 Februarie! Este ziua pe care trebuie neapărat să o petreceți împreună. Și dacă tot faceți asta, uitați-vă după păsări pereche, se spune că dacă le vedeți veți avea noroc în dragoste.
  2. Dacă ești bărbat, să NU te cerți cu nicio femeie și să NU superi sexul feminin sub nicio formă. Se spune că dacă faci asta, riști să nu fii iubit tot anul.
  3. Fetele singure să NU se ascundă! Pe 24 Februarie trebuie neapărat să te întâlnești cu un bărbat.
  4. Bărbații să NU uite, nici din greșeală, să ofere flori femeilor. Este obligatoriu ca femeile să aibă flori proaspete de primăvară în casă oferite de un bărbat.
  5. Să NU ezitați să vă amintiți și să vă spuneți ce simțiți unul pentru celălalt. Ba chiar puteți să vă faceți planuri pentru viitor, să înnoiți jurămintele, să vă faceți promisiuni.

Românii au la rânduri lor tradiții și moduri frumoase de a sărbători iubirea. Nu treceți pe lângă acestea pentru că fiecare dintre voi merită asta și nu este sentiment mai frumos și mai pur decât iubirea sau o stare mai bună decât aceea de bucurie și că sunteți „acasă”.

Lăsați deoparte orice gând negativ, cadourile pentru cupluri nu sunt despre bani mulți, mofturi ci despre ce avem în suflet și câtă vreme există iubire, nu ne putem abține să o oferim. 

Bucurați-vă împreună de momentul prezent și tot ce aduce un strop de bunăstare în viețile voastre, oferiți un cadou oricând simțiți și folosiți orice idei de cadouri de Dragobete sau cu orice ocazie se ivește. 

Înapoi la blog