Top 37 cadouri pentru mama - Idei minunate pentru a-ți arăta afecțiunea și recunoștința - ghizbi.ro

Top 37 cadouri pentru mama - Idei minunate pentru a-ți arăta afecțiunea și recunoștința

Alegerea unui cadou pentru cineva drag reprezintă o misiune destul de delicată. Vrei să fie un cadou care să placă, persoana care îl primește să se bucure de el, să-l folosească și, dacă se poate, să se gândească la tine cu drag ori de câte ori o face. Dacă alegem un cadou pentru mama este cu atât mai complicat pentru că sunt în joc foarte multe emoții, afecțiune, recunoștință. Asta însă nu înseamnă că nu trebuie să fim inspirați. De altfel, trebuie să știi că atunci când oferi mamei un cadou, pentru ea contează în principal gestul, faptul că te gândești la ea și că îi oferi ceva din toată inima. Probabil că pentru foarte mulți părinți cel mai frumos cadou din partea fiilor și fiicelor ar fi timpul petrecut împreună. Cu toate acestea, o aniversare înseamnă nu numai sentimente, flori și dulciuri (bomboane sau tort), dar și un obiect care să-i aducă aminte aniversatului de cel care oferă cadoul. 

În cele ce urmează îți oferim un top de cadouri pentru mama, dar în acest clasament nu există cel mai potrivit și cel mai puțin potrivit cadou. Alege din listă obiectul care se potrivește cel mai bine personalității mamei, sau completează tu lista cu alte obiecte mai inspirate.

Cum alegi cadoul potrivit pentru mama

Cadoul spune întotdeauna o poveste: cât de mult apreciezi persoana căreia îi faci darul. Aprecierea nu se măsoară neapărat în bani. Tocmai de aceea, este important să-ți cunoști mama, pentru ca din multitudinea de cadouri pe care i le poți face să le alegi pe cele care i se potrivesc cel mai bine. Este important, așadar, să nu alegi cadoul pe ultima sută de metri pentru că atunci, din grabă sau din oboseală, vei alege ceva nepotrivit fără să te gândești foarte mult, ceva ce nu se potrivește pasiunilor sau personalității mamei. 

Fiecărei mame îi place ceva. Și cu siguranță îi plac mai multe lucruri, ceea ce ție îți simplifică foarte mult sarcina pentru că poți alege ce cadou îi faci, în funcție de buget, timp, oportunitate. Poți opta între parfumul preferat, cărțile pe care le-ar iubi, serviciul de ceai pe care și l-ar dori dar nu a apucat să-l comande.

Prima regulă așadar este aceea de a alege un cadou care să se potrivească personalității mamei.

A doua regulă de care ar trebui să ții seama atunci când alegi un cadou pentru mama este aceea de a alege ceva ce se păstrează în timp. Sigur, o aniversare poate presupune flori și eventual un tort, dar cadoul este cel care se păstrează mai mult în timp. De aceea este important să alegi un obiect nu numai care îi face plăcere, dar și care îi amintește de tine.

Iată câteva idei din care te poți inspira atunci când vei vrea să-i oferi mamei un dar de ziua ei. 

Idei de cadouri pentru mama

  1. Parfum: este cadoul perfect pentru orice femeie. Cu o condiție: să-l alegi pe cel care îi place. Mama nu face excepție. Va fi cu siguranță fericită să primească parfumul ei preferat. Dacă nu-l găsești pe acesta, alege unul în aceeași notă, mai dulce sau mai fresh, nu ar trebui să dai greș.
  2. Cărți: dacă la parfum regula de bază era aceea de a alege parfumul preferat, sau foarte apropiat de ceea ce preferă mama, în cazul cărților regula de bază este aceea de a nu alege o carte pe care deja o are. Ar trebui să știi ce are în bibliotecă sau ce citește, pentru a putea face alegerea corectă. Poți să știi ce fel de cărți preferă, ce autori favoriți are, sau ce subiecte o inspiră. Preferă romanele de dragoste, romanele istorice, cărți de eseistică sau biografice? Iată întrebări la care ar trebui să ai un răspuns. 
  3. Cadou personalizat ramă plexiglas: este genul de cadou care îi va aduce aminte de aniversarea respectivă și o va face să se simtă apreciată.
  4. Albume de artă: atunci când nu te poți hotărî asupra cărții sau setului de cărți care i s-ar potrivi, poți merge pe varianta unui album de artă sau de călătorii. Cu siguranță se va bucura de imagini și va petrece clipe magice în compania respectivului album.
  5. Cadou personalizat trofeu plexiglas inimă: trofeul este un cadou personalizat gravat cu pricepere și foarte multă îndemânare. Grosimea îi oferă stabilitate și nu are nevoie de suport.
  6. Bijuterii: poți opta pentru brățări, lănțișoare, coliere, inele, broșe sau chiar seturi de bijuterii. Alege ceva de calitate și frumos. Întotdeauna este greu de ales bijuteria preferată de altcineva. Este valabil și în cazul mamei. Dacă și pentru tine este greu și nu te poți decide, alege o bijuterie personalizată, de exemplu o brățară cu bănuț de aur pe care scrie „mama”, numele ei, sau o inimă. O va purta și cel mai probabil îi va plăcea foarte mult. Bijuteriile de calitate costă mai mult, dar merită efortul financiar, pentru că mama va putea purta bijuteria vreme îndelungată, se va bucura de ea și se va gândi la tine.
  7. Set de cosmetice: dacă îi plac cosmeticele și obișnuiește să se fardeze, profită de ocazie și oferă-i un set de produse cosmetice naturale.
  8. Cutie pentru bijuterii: există cutii de bijuterii foarte frumoase și foarte potrivite pentru o doamnă care dorește să-și păstreze bijuteriile într-un loc. Alege cutia cea mai frumoasă. 
  9. CD-uri cu muzică: alege câteva CD-uri cu muzica ei preferată, cu piese de teatru sau filme românești. 
  10. Cadou personalizat, agendă și pix din lemn: setul îi poate prinde bine dacă mai este în activitatea profesională.
  11. Telefon nou: faptul că mama este mai în vârstă nu înseamnă că trebuie să aibă un telefon vechi, cu ecran mic și la care aproape nu mai aude. Cumpără-i un spartphone ușor de folosit, personalizează-l pentru ea și învaț-o să-l folosească. Se va simți apreciată, iubită și în siguranță.
  12. Ceas de mână: mama nu se uită probabil la telefon atunci când vrea să știe ce oră e. Folosește ceasul. Alege pentru ea un ceas frumos, realizat cu gust. Ai grijă să fie unul ușor de citit, mai ales dacă mama poartă ochelari.
  13. Ceas de perete: poți să iei de asemenea un ceas de perete frumos realizat, pentru camera de zi sau chiar pentru bucătărie. Este genul de cadou util care îi va plăcea.
  14. Set de instrumente de scris: conține pix, creion mecanic și un penar. Sunt confecționate din lemn și sunt personalizate prin gravură laser.
  15. Accesorii vestimentare: poți alege mănuși, fular, eșarfă, în funcție de anotimp. Sau poți să-i iei o umbrelă ușor de deschis și drăguță. Poate fi chiar și o umbrelă de soare, dacă este vară, sau o pălărie de soare pentru zilele însorită. 
  16. Ochelari de soare: ochelarii de soare trebuie să te protejeze de radiațiile solare nu numai pe vreme de vară, ci și iarna. Prin urmare, mama poate folosi oricând o pereche de ochelari de soare. Poți adăuga la ei o cremă cu factor de protecție solară, dacă este vară.  
  17. Vacanță: unul dintre cele mai frumoase cadouri pentru mama ar fi câteva zile de vacanță petrecute cu ea. Află ce preferințe de călătorie are și fă-i o asemenea surpriză.
  18. Ramă foto clasică: fotografiile sunt foarte importante pentru părinți în general. Poți să-i faci o bucurie mamei oferindu-i o ramă foto în care să-și poată așeza fotografia pe care o prețuiește cel mai mult.
  19. Ramă foto digitală: o bucurie și mai mare pentru mama ar fi să-i oferi un album digital pe care să-l poată accesa oricând.
  20. Portofel de piele: este genul de cadou practic și util. Îl va avea mereu în apropiere, poate păstra în el lucruri pe care le folosește (bani, carduri). Alege un portofel de bună calitate, bine compartimentat.
  21. Set de pictură pe numere: dacă mama are înclinații artistice și multă răbdare, oferă-i un set de pictură pe numere. O va ține ocupată, îi va oferi o motivație pe termen mai lung, iar la final va avea un tablou pictat de ea pe care îl va putea pune în sufragerie. Va fi o amintire nemaipomenită.
  22. Abonament: dacă îi plac filmele artistice, documentarele sau programele de televiziune, alege un abonament la o bibliotecă de filme și programe și învaț-o cum să acceseze ceea ce îi place.
  23. Vouchere la un salon de frumusețe: faptul că mama are o anumită vârstă nu înseamnă că nu-i place să se îngrijească. Oferă-i vouchere la un salon de frumusețe. Se va simți apreciată, iubită și se va bucura.
  24. Pijama: poți alege între o pijama de bumbac, călduroasă, sau una elegantă, de satin. 
  25. Suport cărți de vizită din lemn: este un cadou minunat pentru biroul mamei.
  26. Cană personalizată: dacă vrei ca mama să-și amintească de tine dimineața când servește cafeaua sau ceaiul, oferă-i o cană personalizată și nostimă. 
  27. Set de pahare: dacă este vară și îi plac cocktailurile din fructe naturale, îi poți oferi cadou un set de pahare frumoase. 
  28. Cântar electronic inteligent: poți să-i oferi un cântar nou în locul celui vechi, din baie, care nici nu prea mai arată greutatea corectă.
  29. Bicicletă de interior: mișcarea este importantă și sănătoasă. Oferă mamei o bicicletă de interior și convinge-o s-o folosească în timp ce se uită la un film sau ascultă muzică.
  30. Balansoar: pentru serile lungi de iarnă, un balansoar ar fi potrivit, alături de o carte bună și o pătură moale și călduroasă.
  31. Aspirator robot: dacă vrei să-i ușurezi mult munca, oferă-i un aspirator robot care să-i fie un ajutor de nădejde în zilele de curățenie. 
  32. Set de aromaterapie complet: lampă, uleiuri esențiale, săculețe de ierburi, lumânări.
  33. Pantofi: oricărei femei îi plac la nebunie pantofii, inclusiv mamei tale. Dacă îi știi numărul și îi cunoști gusturile, alege o pereche de pantofi frumoși, de piele, în care se va simți cu siguranță bine.
  34. Carte personalizată, cartonată, cu fotografiile și  cu textul clientului: este un cadou adorabil, dar trebuie pregătit din vreme. 
  35. Pernă decorativă: pentru canapeaua preferată. Poți alege și o pernă personalizată.
  36. Oglindă mare cu leduri și touch: o oglindă complexă pentru momentele de înfrumusețare ale mamei.
  37. Cană care se amestecă singură: o poate folosi atât pentru băuturile reci cât și pentru cele calde.

Indiferent de cadoul pe care i-l alegi mamei, nu uita că darul cel mai prețios pentru ea, întotdeauna, este timpul petrecut cu tine.

Înapoi la blog