Idei de cadouri pentru diferite tipologii de persoane – Ce îi oferi unei persoane care are totul? Dar uneia care este veșnic nemulțumită de cadourile primite? - ghizbi.ro

Idei de cadouri pentru diferite tipologii de persoane – Ce îi oferi unei persoane care are totul? Dar uneia care este veșnic nemulțumită de cadourile primite?

Oferirea unui cadou nu este o treabă chiar atât de simplă, mai ales dacă trebuie să surprinzi o persoană cu un caracter mai dificil sau o persoană care aparent, are totul. S-a tot vorbit despre cadouri pentru mamă, pentru tată, pentru prietena cea mai bună sau soră, dar se vorbește prea puțin despre cadourile pe care le oferim persoanelor mai speciale. Și nu ne referim la persoanele care ocupă un loc special în viața noastră, ci la acele persoane cu o tipologie ușor diferită. Cu siguranță te vei afla într-o zi în situația în care trebuie să te gândești la un cadou potrivit pentru o persoană care spune mereu că nu vrea nimic sau pare că nu știe să aprecieze o surpriză. În acele momente, ar fi bine să îți amintești informațiile de mai jos pentru că te vor ajuta să iei mult mai rapid o decizie.

Idei de cadouri personalizate în funcție de tipologia persoanei

Ce îi oferi unei persoane care spune că nu vrea nimic?

Cu siguranță te-ai aflat cel puțin o dată în situația în care erai în pană de idei de cadouri pentru o persoană, te-ai hotărât să o întrebi direct, să vezi ce și-ar dori, iar răspunsul a fost ”Stai liniștit/ă, nu vreau nimic!”. Cu mâna goală nu poți să apari la o aniversare, un buchet de flori sau o sticlă de vin de calitate nu e suficient..ce e de făcut în această situație? Există multe idei de cadouri bărbați sau cadouri femei la care poți apela în astfel de situații. Dacă vorbim de persoane apropiate, pe care le cunoști, tot ce trebuie să faci este să te gândești la pasiunile pe care le au pentru a-i surprinde într-un mod plăcut. Îți garantăm că până și persoanele care aparent nu își doresc nimic, se vor bucura tare mult când le oferi un cadou pliat de pasiunile lor.

Prietenul tău bate toată ziua cu creioanele în birou și urmărește frecvent video-uri cu toboșari, în timp ce simte ritmul? Fă-i cadou un curs de toboșar! Mama ta testează tot felul de rețete de prăjituri și citește mult despre ingredientele pe care le folosește? Există cursuri de cofetar la care o poți înscrie. Iubita ta a rămas în urmă în mall, admirând un anumit colier în vitrina unui magazin? Cumpără colierul și surprinde-o plăcut. Se apropie aniversarea a 10 ani de la căsătorie? Demonstrează-i soției tale că nu ai uitat data aniversării și fă-i cadou unul dintre acele tablouri personalizate cu un citat care vă reprezintă relația sau cu un mesaj pe care vrei să îl transmiți soției tale după atâția ani de trăit împreună. În magazinul nostru vei găsi atât de multe cadouri personalizate – rame, tablouri, plachete, trofee, etc., încât nu ai cum să dai greș cu ele.

Ce îi oferi unei persoane care are totul?

O întrebare pe care ne-o punem de multe ori. În orice cerc de prieteni există o persoană care are o viață de invidiat – merge în tot felul de vacanță exclusiviste, își cumpără doar piese vestimentare de la designeri renumiți, are o viață socială activă, cu ieșiri în locații de lux, etc. O persoană care are totul..sau cel puțin așa am crede în momentul în care trebuie să îi oferim un cadou cu o anumită ocazie. Dacă te gândești să îi cumperi o geantă de firmă, îți sugerăm să te mai gândești puțin. Persoanele din această categorie își pot cumpăra orice își doresc, oricând doresc. Și atunci..ce îi poți oferi unei persoane care are totul?

Răspunsul la această întrebare este unul simplu – o experiență pe care nu o va uita niciodată. În funcție de relația pe care o ai cu această persoană, te poți gândi la o cină romantică, o lecție de echitație, un curs de cooking sau de dezvoltare personală, o cursă de karting sau alte activități pline de adrenalină, cum ar fi un salt cu parașuta sau cu parapanta. Bineînțeles, aceste experiențe trebuie să fie alese în funcție de pasiunile persoanei. Nu poți oferi cadou un salt cu parașuta unei persoane care are frică/rău de înălțime. Un astfel de cadou va fi mult mai apreciat de o persoană care este întotdeauna în căutare de adrenalină.

Persoanele care au totul nu apreciază atât de mult cadourile materiale, pe când apreciază cadourile simbolice. Da, știm la ce te gândești. Aceste persoane sunt de multe ori percepute ca fiind superficiale, însă realitatea este că aceste persoane tânjesc după gesturi care arată apreciere și grijă și după experiențe care le aduc amintiri prețioase.

Ce îi oferi unei persoane veșnic nemulțumită?

Am ajuns și la tipologia noastră preferată – acea persoană care este veșnic nemulțumită. Cu siguranță ai întâlnit-o cel puțin o dată în viață. În cercul de prieteni, la birou, chiar și în familie. Este persoana care pare că nu știe să se bucure de un cadou și care are mereu ceva de comentat, orice i-ai oferi. Îi faci cadou un buchet de flori de primăvară care ar impresiona pe oricine, iar această persoană îți va spune ”Mulțumesc, dar lalelele nu se numără printre florile mele preferate.”, îi faci cadou o geantă de la un brand de lux și în loc de mulțumesc, această persoană îți va spune că de fapt își dorea un alt model de geantă. Astfel de momente pot fi destul de frustrante, mai ales dacă petreci mult timp plănuind o surpriză.

Uite un lucru pe care sigur nu îl știi despre această tipologie de persoane veșnic nemulțumite: nici măcar ele nu știu exact ce își doresc. Și îți mai spunem un secret. Aceste persoane vor fi mereu impresionate de gesturile simbolice. Revenim din nou la ideea de tablouri personalizate – oferă-i un tablou din plexiglas personalizat cu un mesaj de apreciere și vei vedea că această persoană nu își va mai găsi cuvintele. Nu vei mai auzi din partea ei nici un ”Mulțumesc, dar..” pentru că în sfârșit, va fi mulțumită cu cadoul primit. Astfel de cadouri personalizate sunt potrivite atât pentru membri apropiați ai familiei, cât și pentru prieteni, colegi de lucru, șefi sau parteneri de afaceri, și le poți oferi cu orice ocazie, indiferent dacă vorbim de Crăciun, Paște, aniversări sau Ziua Internațională a Șefului (se sărbătorește în data de 16 octombrie).

Ce îi oferi unei persoane pe care nu o cunoști suficient de bine?

Din această categorie fac parte de obicei colegii de lucru pe care trebuie să îi surprinzi cu diverse ocazii, cum ar fi Secret Santa, sau partenerii de afaceri pe care vrei să îi impresionezi pentru a le propune o nouă ofertă de colaborare. În cazul acestor persoane, cel mai bine ar fi să te orientezi către cadouri personalizate, prin care îți declari aprecierea și recunoștința. Dacă vorbim de cadouri bărbați, poți opta pentru un set elegant cu pix și stilou, o cravată brodată cu inițialele persoanei (dacă vorbim de un mediu de business), sau o plachetă cu un mesaj de mulțumire. Iată și câteva idei de cadouri femei potrivite în această situație: un aranjament floral deosebit, o cutie de bomboane de ciocolată fină, o carte de dezvoltare personală sau de specialitate, bilete la o piesă de teatru sau la un eveniment cultural, etc. Bineînțeles, aceste cadouri trebuie să fie adaptate în funcție de persoana pe care vrei să o surprinzi. Dacă ai o colegă de lucru pe care o admiri și vrei să îi mulțumești pentru munca depusă în ultimul timp, îi poți oferi o plachetă cu un citat de apreciere.

Ce îi oferi unei persoane pe care o apreciezi enorm?

Persoanele pe care le apreciezi enorm, indiferent dacă este vorba de mamă, soție sau mentor în cariera profesională, merită recunoștința ta infinită. Și cum ai putea reda acest sentiment prin intermediul unui cadou simbolic, când niciunul nu se ridică la nivelul așteptărilor tale? Avem noi soluția potrivită pentru tine și face parte din categoria tablourilor personalizate. Dacă vrei să îți surprinzi mama de ziua ei, poți opta pentru un tablou cu poza voastră de familie preferată, alături de un mesaj emoționant – îți garantăm că orice floare își pierde frumusețea în fața unui astfel de cadou simbolic. La fel poți să îți surprinzi și soția – alege prima voastră poză împreună și arată-i cât de mult o iubești prin intermediul cuvintelor ce vor fi personalizate pe tablou. Un gest mărunt, ce nu cere mult efort din partea ta, dar care va rămâne o amintire prețioasă pe viață. Gândește-te la nepoții tăi, care peste ani vor vedea acest tablou personalizat și îți vor cere să le spui povestea voastră – ”Cum ai cunoscut-o pe bunica?”.

Persoanele care fac parte din această tipologie le poți număra pe degete. Sunt acele persoane care ți-au fost alături nu doar în momentele de glorie, ci și în momentele când ai fost la pământ, fără să te poți ridica. Sunt persoanele care te-au sprijinit atunci când ai avut nevoie, care ți-au dat aripi să zbori, dar te-au si adus cu picioarele pe pământ în momentele în care zburai la o altitudine prea mare și riscai să te prăbușești. Sunt persoanele care îți sunt aproape în orice moment, la orice oră din zi și din noapte, chiar dacă sunt la mii de kilometri depărtare. Un cadou personalizat, cum ar fi un tablou, o plachetă sau un trofeu pentru cea mai bună mamă, soție, șef, etc. reprezintă o modalitate bună de a arăta aprecierea ta pe viață.

Bonus – la ce să fii atent în momentul în care oferi un cadou?

Despre codul bunelor maniere aplicare în dăruirea cadourilor am mai scris pe blog, însă acum vrem să insistăm asupra unul singur aspect: mesajul care însoțește cadoul. Și nu ne referim neapărat la un mesaj scris, ci mai mult la mesajul indirect pe care un cadou îl transmite. Spre exemplu, cadourile cu valoare materială mare nu sunt recomandate a fi oferite în cazul persoanelor  cu care nu ai o relație prea apropiată pentru că s-ar putea să stârnești un sentiment de stânjenire. La fel, nu se recomandă oferirea unor cadouri voluminoase doar de dragul de a face impresie. Tocmai din acest motiv ți-am recomandat în acest articol cadouri simbolice, care nu au o valoare materială atât de mare, însă care excelează la capitolul valoare emoțională. Cu un astfel de cadou nu ai cum să stânjenești pe nimeni. Ba din contră, vei primi doar zâmbete și mulțumiri sincere din partea persoanei pe care ai vrut să o surprinzi. Fă un efort în momentul în care vrei să surprinzi pe cineva – observă-i pasiunile, află-i dorințele și alege doar cadouri potrivite, de care să se bucure în adevăratul sens al cuvântului.

Legat de mesajul care însoțește mesajul – ai grijă să fie unul personalizat. Spre exemplu, un buchet de flori cu un bilețel cu un mesaj sec și universal nu va face o impresie prea bună. În loc să îi spui soției tale printr-un mesaj ”Te iubesc!” pe care oricum îl aude în fiecare zi din partea ta, mai bine ai alege o frază a cărei semnificație o știți doar voi doi. Un mesaj personalizat va cântări întotdeauna mai mult. Atașează o felicitare scurtă la orice cadou oferi – nu trebuie să scrii romane întregi, ci o simplă frază prin care îți arăți aprecierea sau iubire. Astfel de mesaje devin cu timpul amintiri prețioase. Așa că, încetează să mai oferi simple cadouri materiale, care își pierd din valoare odată cu trecerea timpului, și începe să oferi amintiri.

De multe ori, uităm care este de fapt semnificația gestului de a oferi un cadou. Să nu uităm că aceste cadouri au apărut ca o manifestare a stadiului unei relații, a loialității și a aprecierii față de semeni, indiferent dacă vorbim de rude, prieteni, iubit/ă sau colegi de lucru. Studiile au arătat faptul că în momentul în care oferi un cadou, starea ta de bine este îmbunătățită considerabil. Cu alte cuvinte, ești mai fericit. Ca să faci și persoana pe care vrei să o surpinzi fericită (indiferent de tipologia din care face parte), este de ajuns să alegi un cadou personalizat. Iar pe Ghizbi.ro nu duci lipsă de idei de cadouri potrivite pentru orice persoană din viața ta.

Înapoi la blog