Cum organizezi o petrecere surpriză de la A la Z? - ghizbi.ro

Cum organizezi o petrecere surpriză de la A la Z?

Se apropie ziua de naștere a celei mai importante persoane din viața ta și încă nu știi ce cadou să îi faci? Ți-am propus de-a lungul timpului mai multe idei de cadouri bărbați sau cadouri femei potrivite pentru orice ocazie, însă astăzi vrem să îți vorbim despre un cadou cu adevărat unic, la care multe persoane nici nu se gândesc: o petrecere surpriză.

O petrecere surpriză reprezintă un cadou pentru iubită (sau un cadou pentru iubit) perfect pentru orice ocazie – aniversare, promovare, onomastică, etc. Chiar dacă implică efort și timp în planificare, poți fi sigur că rezultatul final va fi wow, iar momentele petrecute împreună vor rămâne mereu în amintirea tuturor. Așa că, dacă pregătești o petrecere surpriză pentru partenerul de viață sau pentru altă persoană dragă din viața ta, citește cu atenție informațiile de mai jos pentru că te vor ajuta mult în procesul de organizare!

Fă o listă cu invitații.

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să te gândești la toate persoanele cu care vei complota pentru această petrecere surpriză. De ce este important să știi din start numărul de invitați pe care le poți baza? Pentru că în funcție de acest număr vei alege o locație potrivită. Știm că atunci când te gândești la o petrecere surpriză ai în cap secvența din filmele americane în care sărbătoritul intră în propria casă, iar în momentul în care aprinde lumina, toată lumea apare ca prin magie. Noi îți recomandăm să rezervi o locație specială – poate chiar restaurantul preferat al partenerei? Dacă însă îți dorești să petreceți într-un loc mai retras, până dimineața, te poți orienta către o cabană la munte sau terasa unui prieten apropiat, fericit să vă găzduiască pe toți.

Locația este cel mai important element în planificarea unei petreceri surpriză. Dacă alegi corect locația, vei vedea că restul lucrurilor de pe listă se vor bifa rapid. 

Fă o listă cu mâncarea și băuturile.

Dacă alegi să organizezi petrecerea într-un restaurant, nu mai trebuie decât să te uiți peste meniul cu preparate și băuturi și să alegi câteva feluri potrivite pentru toți invitații (ia în considerare toate dietele invitaților – poate sunt persoane vegetariene sau cu anumite alergii alimentare). Dacă în schimb ai ales o cabană sau terasa unui prieten, poți apela la cea mai simplă variantă – grătarul. În această situație trebuie să ai grijă să faci cumpărăturile din timp și să te asiguri că mâncarea va fi suficientă. În alegerea preparatelor și a băuturilor care vă vor face petrecerea mai frumoasă, ține cont nu doar de preferințele invitaților, ci și ale sărbătoritei. Până la urmă, ea este cel mai așteptat musafir. 

Alege o tematică și decorațiunile.

Acest pas este opțional, însă lucrurile devin mult mai interesante atunci când există o tematică. Poate persoana pe care vrei să o surprinzi este pasionată de mistere și pozează în Sherlock Holmes de fiecare dată când trebuie să fie soluționată o enigmă – te-ai gândit vreodată să îi organizezi o petrecere surpriză stil escape room sau treasure hunt? Îi poți lăsa mici indicii pentru locația în care urmează să mergeți prin casă sau prin lucrurile personale. Aceste persoane sunt și foarte competitive și nu se vor lăsa până ce nu vor rezolva ghicitorile pregătite. Te poți gândi chiar și la un cod de intrare la petrecere sub formă de indicii. 

Există atât de multe tematici pe care le poți explora în cadrul unei petreceri surpriză – poate acum e momentul să îți pui la treabă creativitatea!

Anunță invitații din timp de planurile tale.

Sfatul nostru este să anunți invitații din timp de această petrecere surpriză. Ideal ar fi să vorbești cu cei care știu să păstreze un secret și să le ceri ajutorul, dacă este cazul. Dacă aveți în grupul de prieteni persoane care se dau rapid de gol, ar fi bine să nu dezvălui întregul plan. Te poți limita eventual la o simplă invitație – ”În data x, la ora y, vă rog să nu vă faceți planuri.”. 

Unele persoane lasă pe ultima sută de metri această parte cu anunțatul, gândindu-se că oricine își poate elibera programul pentru a participa la o petrecere surpriză. În realitate însă, lucrurile nu funcționează chiar așa și s-ar putea să ai tu surpriza ca oamenii pe care credeai că te bazezi să nu poată veni tocmai pentru că tu nu le-ai spus din timp. Ar fi păcat să nu îți iasă planul din cauza acestui mic detaliu.

Cere ajutorul atunci când este necesar.

Este important să știi să ceri ajutorul atunci când știi că nu dispui de timp sau alte resurse pentru a te ocupa de tot, de la A la Z. Roagă prietenii să te ajute cu diverse lucruri – indiferent dacă este vorba de ridicatul tortului la o anumită oră, de conceperea unei tematici pentru petrecere, de realizarea decorațiunilor sau de alegerea buchetului de flori. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să crezi că tu te poți ocupa de tot. Gândește-te la faptul că dacă plănuiești o petrecere de dimensiuni mai mari și vrei să o organizezi de unul singur, la un moment dat, stresul și oboseala te vor prinde din urmă. Tot acest efort va fi în zadar dacă te dai de gol singur cu o zi înainte de petrecere. Așa că, cere ajutorul atunci când simți că nu te poți ocupa de toate și vei vedea că vei fi mult mai relaxat, știind că totul este pe mâini bune.

Pregătirea sărbătoritei pentru ziua cea mare

Ai vorbit cu prietenii, ai găsit locația perfectă, ai vorbit cu o firmă de catering, ai comandat tortul..singurul lucru care mai lipsește este să anunți viitoarea sărbătorită să nu își facă planuri în ziua cu pricina. Cum faci asta astfel încât să nu își dea seama că plănuiești o petrecere surpriză? Iată câteva idei:

  • Dacă de ziua ei de naștere ai scos-o mereu la restaurantul preferat, spune-i că veți face și de data asta același lucru – este probabil cel mai ușor mod în care o poți păcăli. Cu siguranță nu va bănui nimic, mai ales dacă acest lucru a devenit o tradiție la aniversări.
  • Dacă ai obișnuit-o cu cadouri personalizate, spune-i că anul acesta vrei să o surprinzi și i-ai pregătit ceva special. Îi poți spune că ai rezervat o masă la un restaurant nou din oraș ce se bucură de aprecierea tuturor (atenție însă, ar fi bine să ai în cap și un nume de restaurant, în cazul în care te întreabă la ce restaurant veți merge). Dacă te bâlbâi când te întreabă care este restaurantul, s-ar putea să intre la bănuieli. 
  • Dacă ai rezervat o cabană la munte, spune-i că vrei să duci într-un citybreak și roag-o să își pregătească un bagaj mic – oferă-i detalii despre cum va fi vremea acolo și de ce tipuri de haine va avea nevoie (haine sport sau haine elegante, adidași sau pantofi cu toc, etc.). Așa vei face lucrurile mult mai palpitante.
    În ziua cea mare, amintește-i că rezervarea este la o anumită oră și să facă tot posibilul să nu întârzie. Stabiliți un loc unde să vă întâlniți și mergeți de acolo împreună către locația surpriză. S-ar putea ca pe drum să își dea seama unde o duci, însă cu siguranță nu va bănui că acolo o așteaptă atât de multe persoane dragi din viața ta.

Ziua cea mare – lucruri de bifat

Îți spunem din start – ziua petrecerii surpriză va fi una stresantă și solicitantă. Sfatul nostru este să îți pregătești o listă cu lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a te asigura că nu uiți ceva (trece chiar și cele mai nesemnificative lucruri). Iată un exemplu de listă cu activități de bifat în ziua petrecerii:

  • Cumpărat buchet de flori
  • Cumpărat cadou simbolic
  • Ridicat tortul (la ora x)
  • Reamintit prietenilor să fie mai devreme cu o oră la locația stabilită
  • Pregătit hainele pentru petrecere
  • Reamintit partenerei să nu stea peste program la lucru
  • Cumpărat baloane cu heliu
  • Amenajare locație

Bineînțeles, lista ta poate fi diferită, în funcție de locația aleasă și de activitățile pe care le-ai lăsat pe ultima sută de metri sau pe care le-ai delegat și altora. După ce ai lista în față, gândește-te și la un itinerariu pentru a economisi timp cu drumurile pe care trebuie să le faci – dacă știi că trebuie să ridici tortul dintr-o anumită zonă, caută aici și o florărie de unde poți cumpăra un buchet de flori. Cu cât ești mai organizat și știi din timp exact ce trebuie să faci, cu atât vei fi mai puțin stresat. 

Idei de cadouri pentru o aniversare

Dacă nu ai timp să organizezi o petrecere surpriză și vrei totuși ca partenera ta să țină minte această aniversare, ar fi bine să te gândești la un cadou cu adevărat special. Majoritatea persoanelor sunt în pană de idei atunci când vine vorba de oferirea unui cadou unic și original. Pe de-o parte, dacă nu ai timp, este mult mai simplu să mergi într-un magazin și să cumperi primul cadou care îți iese în cale. Dar care sunt șansele ca altă persoană să facă același lucru? Ai primit vreodată de ziua ta două cadouri identice? Chiar dacă intenția din spatele cadoului este una bună, el transmite un mesaj greșit – ”n-am depus un efort prea mare să aleg un cadou care să te surprindă și despre care să vorbești și peste câțiva ani”.  Ca să nu fii niciodată în această situație, avem pentru tine câteva idei de cadouri inedite. Notează-le undeva și apelează la ele ori de câte ori nu știi cum să mai surprinzi persoana iubită. 

Cadouri personalizate –  pentru momentele în care nu vrei să dai greș

Știm că îi spui persoanei iubite cât de mult o iubești în fiecare zi, dar ce ar fi să lași aceste cuvinte pe vecie? Probabil ai mers în casa bunicilor sau chiar străbunicilor și ai găsit scrisori de iubire, emoții așternute pe bucăți de hârtie ce au trecut testul timpului. Nu îți spunem să te așezi în fața biroului și să începi să compui versuri pentru persoana iubită, însă poți opta pentru o ramă foto cu poza voastră preferată alături de un mesaj plin de emoție ce va fi gravat alături de poză. Aceste tablouri personalizate vor rămâne nu doar în vitrină, ci și în suflet o viață întreagă. Gândește-te la momentul în care nepoții voștri vor veni în vizită, vor vedea tabloul și vă vor ruga să le spuneți cum v-ați cunoscut. Poate nu o vei da pe spate atât de tare cu o petrecere surpriză, poate unul dintre invitați se va da de gol și surpriza nu va mai fi surpriză, dar cu siguranță o vei cuceri cu un astfel de cadou personalizat. Este intim, creativ și perfect – nu vor exista 2 cadouri identice, iar acest lucru este doar un motiv în plus pentru care ar trebui să alegi unul dintre tablourile personalizate de pe site-ul nostru.

În concluzie, o petrecere surpriză rămâne un cadou inedit, dar și unul care necesită mult timp și efort pentru planificare. S-ar putea ca totul să nu meargă perfect, să uiți să bifezi un lucru de pe listă sau să te dai de gol fix cu câteva minute înainte să intrați în locația aleasă – indiferent ce ar putea să meargă rău, o petrecere surpriză va fi o amintire plăcută, de povestit nepoților. Dar o amintire și mai plăcută ar fi un cadou personalizat, de suflet pentru o persoană dragă din viața ta. Cadourile materiale sunt efemere, cele personalizate vor dura o veșnicie și vor spune povești pline de emoție chiar și când tu nu vei fi acolo să povestești despre ele. Alege mai mult cu sufletul și mai puțin cu mintea și nu uita..cele mai frumoase cadouri nu sunt cele care au un preț exagerat. Cele mai frumoase cadouri sunt cele care transmit apreciere și aduc zâmbete.

Înapoi la blog