Ce cadou să-i fac mamei de ziua ei de naștere? - ghizbi.ro

Ce cadou să-i fac mamei de ziua ei de naștere?

Mama este acea persoană specială din viața ta, pe care vrei să o vezi mereu fericită și pentru care ai face orice ca să-i aduci bucuria în suflet. Dorința de a o ști mereu mulțumită și cu zâmbetul pe buze sporește pe măsură ce copilul care ai fost devine adult, iar la un moment dat vine momentul să te rupi de casa părintească și să-ți întemeiezi propria familie.

Știi că o bucură nespus de mult să-și vadă copilul la casa lui, însă această depărtare dintre voi face să te preocupe mai mult fericirea ei. De aceea, orice ocazie să vă revedeți și să-i faci o bucurie reprezintă un eveniment special, pe care vrei să-l transformi într-un moment de neuitat.

Un astfel de prilej este aniversarea mamei, pe care încerci să n-o ratezi în niciun an și pentru care începi să te pregătești cu cel puțin o lună înainte. Este drept că de fiecare dată îți spune că cel mai frumos cadou este să își revadă copiii și nepoții, dar nu trebuie să te bazezi doar pe asta și să mergi s-o vizitezi cu mâna goală. Știm că deja ești în căutarea unui cadou pentru viitoarea aniversare care se apropie, așa că vrem să te ajutăm puțin, ca să faci cea mai bună alegere.

Cum să alegi cadoul potrivit

Aniversarea zilei de naștere este un moment special, unic în felul său, chiar dacă se repetă an de an. Femeile sunt foarte sensibile atunci când vine vorba de înaintarea în vârstă, așa că un cadou primit cu această ocazie nu trebuie să le amintească acest lucru. Iată prima regulă de care trebuie să ții cont, dacă vei ca mama ta să se bucure cu adevărat de cadoul pe care i-l oferi.

Apoi, trebuie să eviți să-i dăruiești obiecte de utilitate casnică, chiar dacă știi că este o gospodină desăvârșită. Prin urmare, reține faptul că aniversarea zilei de naștere nu este un prilej potrivit să-i faci cadou un set de vase pentru gătit, un serviciu de farfurii, un aspirator sau alte lucruri asemănătoare. Acestea o vor face să se gândească la activitățile obișnuite de zi cu zi, și chiar dacă se va bucura, nu le va percepe ca pe un cadou deosebit, care se pretează pentru o astfel de ocazie.

Cadoul potrivit trebuie să constituie o surpriză, să fie ceva la care nu se aștepta, dar pe care și-l dorea foarte mult, așa că încearcă să afli din timp care sunt dorințele ei. În niciun caz să n-o întrebi direct ce și-ar dori de ziua ei, pentru că astfel strici toată surpriza. În plus, majoritatea mamelor sunt tentate să spună că n-au nevoie de nimic special, ca să nu-i facă pe copii să cheltuiască o sumă mare pentru cadou. Te poți sfătui, în schimb, cu tatăl tău, cu mătușile sau cu prietenele ei apropiate, desigur, cu condiția ca ei să păstreze secretul acestor discuții.

Câteva idei de cadouri ideale

Este greu de făcut o listă cu lucruri care să reprezinte cadoul ideal de ziua mamei, pentru că gusturile și dorințele diferă de la o persoană la alta, însă îți putem oferi câteva sugestii de cadouri care nu fac niciodată o impresie proastă.

  • Decorațiuni interioare – nu vorbim aici despre un bibelou sau un milieu pentru masa din sufragerie ci de obiecte cu o valoare mai mare și realizate cu mult bun gust. Poate fi vorba despre un tablou, o statuetă sculptată, un ceas de perete care să se potrivească perfect cu mobilierul sau orice alt element decorativ despre care știi că i-ar face plăcere.
  • O poșetă elegantă – dacă ai observat că geanta pe care o poartă de câțiva ani s-a cam demodat și, în plus, prezintă și primele semne de uzură, cu siguranță că o poșetă nouă îi va face o mare bucurie. Trebuie să ai grijă să fie un model potrivit vârstei sale și să se asorteze cât mai bine cu ținutele din garderoba ei.
  • O fotografie înrămată – nu trebuie neapărat să cheltuiești foarte mult pentru daruri, căci și un cadou mic, dar cu o mare valoare sentimentală poate fi de mare efect. Astfel, în loc să alergi prin magazine după lucruri scumpe, găsește o fotografie sugestivă cu familia ta sau, mai bine, mergeți la un studio foto pentru o ședință profesionistă. Alege cea mai reușită fotografie și optează pentru o ramă personalizată de pe Ghizbi, inscripționată cu un mesaj pe care vrei să i-l transmiți. Mama ta va fi foarte încântată, pentru că astfel vă va simți mai aproape și va putea privi fotografia atunci când i se va face dor de voi.

În cazul în care nu te-ai hotărât, în acest articol îți prezentăm încă 37 de idei de cadouri pentru mama.

Un ultim sfat este să nu lași alegerea cadoului pe ultimul moment, pentru că așa ai toate șansele ca alegerea să nu fie una foarte inspirată, și nu vrei să mergi la aniversarea mamei cu un cadou de complezență.

Înapoi la blog