Cadouri pentru cununia civilă: 12+ idei de daruri pentru miri, pentru nași și pentru jumătatea ta - ghizbi.ro

Cadouri pentru cununia civilă: 12+ idei de daruri pentru miri, pentru nași și pentru jumătatea ta

Cununia civilă, o ocazie plină de bucurie și emoție pentru miri, dar și pentru cei dragi lor. Dacă ești invitat să iei parte la un astfel de eveniment, poți recunoaște că ești în dilemă cu privire la cadoul pe care să îl oferi proaspeților căsătoriți! Mai ales dacă nu ai o relație foarte apropiată cu aceștia, nu poți știi ce anume le lipsește, la început de drum.

Ei bine, dacă la nuntă darul în plic a devenit deja o tradiție, la cununia civilă contravaloarea cadoului este, de regulă, mai mică și nu se oferă întodeauna bani. Iată ce alternative ai, dar și de ce ar trebui să dăruiești celor doi fericiți parteneri un cadou cu ocazia cununiei civile.

Cuprins:

  1. Ce reprezintă cadoul de cununie civilă
  2. De ce să oferi un cadou de cununie civilă
  3. Ce cadouri să eviți pentru cununia civilă
  4. Cum alegi cadoul perfect pentru o cununie civilă
  5. Unde găsești cadouri deseobite pentru cununia civilă
  6. Idei de cadouri de cununie civilă pentru miri
  7. Idei de cadouri de cununie civilă pentru nași
  8. Idei de cadouri de cununie civilă pentru jumătatea ta

Ce reprezintă cadoul de cununie civilă

Oferirea de cadouri cu ocazia cununiei civile este un obicei care a prins rădăcini și în cultura noastră deși se pare că această tradiție a fost împrumutată de la americani. Acolo, mirii realizează o listă cu produsele de care au nevoie, iar invitații stabilesc între ei care sunt darurile pe care le vor achiziționa fiecare. Această practică este acceptată și de către români, astfel că rudele și prietenii cuplului îi sună pe parteneri și îi întreabă care sunt dorințele lor legate de darul de cununie civilă. Totuși, pentru oaspeții care nu au o relație de rudenie cu mirii, această regulă nu ar trebui să fie valabilă, deoarece ar putea fi considerată nepoliticoasă.

De ce să oferi un cadou de cununie civilă

Gestul de a oferi este întotdeauna o dovadă de noblețe, de generozitate și chiar de bun simț. De aceea, încurajăm dăruirea de cadouri indiferent de ocazie. Cadoul de cununie civilă are mai multe roluri, cum ar fi:

  • Dorința de a aduce bucurie mirilor;
  • Oferirea unui ajutor cuplului aflat la începutul unui nou capitol din viață;
  • Dorința de a oferi proaspeților căsătoriți o amintire care să dăinuie chiar și în ciuda trecerii timpului.

Ce cadouri să eviți pentru cununia civilă?

Dacă bani, florile, cadourile simbolice, darurile practice sau cele inedite sunt opțiuni viabile pentru o astfel de ocazie, atunci când ești în căutarea unui cadou de cununie civilă ar trebui să excluzi următoarele variante:

  • Obiectele de calitate îndoielnică, care cel mai probabil se vor deteriora rapid și care denotă neglijența sau dezinteresul celui care a ales cadoul;
  • Decorațiunile foarte extravagante, cum ar fi de exemplu operele de artă scumpe, care nu se încadrează în locuința oricui;
  • Cuțitele și foarfecele, deoarece, spun superstițioșii, aceste obiecte aduc ghinion și neplăceri mirilor.

Cum alegi cadoul perfect pentru o cununie civilă?

Cu siguranță vrei să îi impresionezi pe miri și să le oferi un cadou ideal, pe care ei să îl primească cu bucurie și entuziasm. Există câteva secrete în alegerea unor daruri ideale pentru miri; ține cont de aceste aspecte atunci când te afli într-o situație de acest gen:

  1. Tipul cadoului - practic sau simbolic
  2. Cât vrei să cheltui pentru această ocazie
  3. Cât de apropiați îți sunt mirii

De asemenea, indiferent că te gândești să alegi un cadou pentru miri sau pentru nași, ține cont și de:

  1. Vârstele acestora;
  2. Profesiile pe care le au;
  3. Hobby-urile lor.

Unde găsești cadouri deosebite pentru cununia civilă

Specialiștii ne sfătuiesc ca, în situația în care suntem invitați la o cununie civilă, să evităm cadourile pe care le-am putea oferi, în mod obișnuit, de ziua numelui sau de sărbători. Este important să optăm pentru daruri cu adevărat deosebite, care să le aducă zâmbetul pe buze mirilor și care să le rămână drept amintire cât mai mult timp de-a lungul vieții.

Dacă îți faci griji că nu vei găsi un cadou potrivit pentru cununia civilă la care vei participa, soluția este să selectezi atent acele magazine de unde poți achiziționa produse de calitate, care au la bază un concept aparte. Cadourile pentru cununia civilă pot fi ușor de ggăsit în magazinele fizice, unde ai avantajul că poți analiza cu atenție acele detalii care setează gradul de calitate al darului. Totuși, și mediul online este generos din acest punct de vedere, însă ai grijă la comercianții neserioși. Magazinele virtuale oferă, deseori, discounturi generoase la produsele oferite și alte facilități precum livrare rapidă (gratuită, dacă sunt îndeplinite anumite condiții legate de comanda minimă), precum și posibilitatea de retur, în cazul produselor care nu sunt personalizate.

Pe site-ul nostru poți regăsi o gamă variată de cadouri cu totul și cu totul speciale: plachete, trofee și rame realizate cu măiestrie din plexiglas, un material rezistent și foarte permisiv din punct de vedere al posibilităților de personalizare.

Idei de cadouri de cununie civilă pentru miri

Iată câteva idei de cadouri de cununie civilă pentru miri pe care le poți comanda de pe site-ul nostru:

  • Cadou personalizat cu numele mirilor și cu un citat de dragoste
  • Inimă din plexiglas ”Dovadă de iubire”
  • Inimă din plexiglas personalizată cu mesajul ”One love, one heart”
  • Cadou personalizat ”Vă dorim o viață frumoasă”
  • Trofeu inimă ”Speranța, cel mai dulce ingredient”
  • Trofeu ”Notiță de iubire”

Idei de cadouri de cununie civilă pentru nași

Nu doar mirii sunt cei care primesc cadouri cu ocazia căsătoriei civile, ci și nașii. Ce cadouri puteți alege pentru cei care vă vor deveni părinți spirituali? Găsești pe site-ul nostru o mulțime de idei inspirate. Iată propunerile noastre:

  • Trofeu din plexiglas cu suport ”Vreți să fiți nașii noștri?”
  • Ramă personalizată pentru nași
  • Plachetă personalizată pentru nași

Idei de cadouri de cununie civilă pentru jumătatea ta

Căsătoria civilă reprezintă un eveniment important pentru tine și jumătatea ta, de aceea îl poți marca prin oferirea unui cadou special. Din fericire, darurile noastre personalizate sunt o variantă foarte inspirată și în acest caz. În continuare îți prezentăm câteva dintre cele mai deosebite modele de plachete, trofee și rame personalizate din plexiglas pe care le poți oferi jumătății tale cu ocazia cununiei civile:

  • Plachetă personalizată în formă de inimă ”Povestea de dragoste preferată”
  • Trofeu personalizat din plexiglas cu suport ”Ești tot ce am nevoie”
  • Trofeu din plexiglas cu inimi și trandafiri

Cununia civilă - un moment de importanță majoră pentru miri, nași și pentru cuplul care se căsătorește. Pentru fiecare dintre ei poți alege cadouri potrivite cu ajutorul ghidului nostru. Comandă acum daruri personalizate, de efect, pentru orice ocazie!

Înapoi la blog